Actueel

Michael van Praag

Wat ons raakt is wat ons maakt – Deel 1 met Michael van Praag

Dr2 Events voert dagelijks vele interessante gesprekken. Gesprekken om ons netwerk te onderhouden en om ons continu te laten inspireren  door net een stapje extra te zetten. In deze reeks krijg je een inkijkje in een paar van deze inspirerende ontmoetingen.

Muziek verbindt.

Michael van Praag spraken wij bij ons op kantoor in Den Haag. Hij is vooral bekend als oud KNVB-bestuursvoorzitter, UEFA-bestuurslid, oud Ajax-voorzitter en voorzitter van de Nationale Sportraad.

Naast het delen van ervaringen in die hoedanigheden, spraken wij met hem over zijn rol als dagvoorzitter en mediatrainer. De ruime ervaring die hij heeft opgedaan aan de ene kant van de camera en bestuurstafel, weet hij als geen ander in praktijk te brengen in zijn rol als mediatrainer, voor geoefende of beginnende sprekers. In ons gesprek constateerden wij dat nu sprekers op allerlei manieren in beeld komen in webinars en via live-streams de vaardigheid van spreken en presenteren nog wel wat extra aandacht verdient.

Buiten deze vakinhoudelijke interesses over en weer, komen ook persoonlijke passies aan bod in het gesprek. Al vanaf zijn jeugd heeft Michael voor muziek een bijzondere passie, die zich uitte in het bespelen van diverse instrumenten. Vanuit die bevlogenheid zijn muzikale ensembles en theatervoorstellingen ontstaan. De Coronatijd heeft er helaas voor gezorgd dat de optredens met zijn combo PRFCT5 en Trio van Toen formeel stil kwamen te liggen. Hij vond het dan ook fantastisch dat hij onlangs gevraagd werd in de tuin van een verzorgingstehuis, op gepaste afstand, met Trio van Toen te spelen voor zowel bewoners als verplegend personeel. Met muziek uit de vijftiger jaren, konden de aanwezigen voelbaar weer een beetje vreugde beleven. Genietend van live-muziek met herinneringen die weer naar boven komen. ‘Te zien en te voelen dat muziek verbindt, dat is schitterend’, aldus Michael van Praag. Niks meer aan toe te voegen.

Volgende keer blikken wij terug op ons gesprek met een nieuwe interessante gast.