Evenementen ten tijde van Corona

Evenementen ten tijde van Corona

Het coronavirus zorgt voor een andere dynamiek in het landschap van live communicatie. Wij helpen graag bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor wensen en behoeften van jouw onderneming of organisatie in deze tijd! Hieronder op een rij wat niet, maar vooral ook wat wel kan!  

Welke maatregelen zijn er momenteel op evenementengebied?
Tot 1 juli 2020 geldt er een verbod op evenementen en bijeenkomsten. Na deze datum zijn bijeenkomsten tot maximaal 100 personen weer toegestaan. Musea, bioscopen en culturele instellingen mogen al eerder de deuren openen voor publiek.
Vanaf 1 juni 2020 mogen zij publiek ontvangen op reservering met een maximum van 30 personen. Vanaf 1 juli 2020 wordt ook het maximaal aantal bezoekers voor deze locaties verhoogd naar 100 personen.

Over evenementen met veel publiek, zoals beurzen, congressen en grote concerten wordt voorafgaand aan 1 september 2020 een besluit genomen. Grote, massale evenementen kunnen pas weer plaatsvinden als er een vaccin is. Voor alle bijeenkomsten geldt dat mensen met klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten, verhoging of koorts thuis moeten blijven. Als mensen huisgenoten hebben met koorts en/of benauwdheid, moeten zij ook thuisblijven.

Uitzonderingen
Er zijn enkele uitzonderingen op het bovenstaande:

  • Samenkomsten die nodig zijn voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties. Mits die onder de 100 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
  • Bijeenkomsten met een wettelijke verplichting, zoals vergaderingen van volksvertegenwoordigers en aandeelhoudersvergaderingen. Mits die onder de 100 personen zijn en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
  • Religieuze en levensbeschouwelijke bijeenkomsten, huwelijken en uitvaarten. Hiervoor geldt dat het aantal aanwezigen (maximaal 30 personen tot 1 juni 2020 en maximaal 100 personen vanaf 1 juni 2020) beperkt moet blijven en 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Afstand houden op een uitvaart of huwelijk is erg moeilijk en hierdoor moet er een andere manier bedacht worden om medeleven te betuigen of felicitaties over te brengen dan alleen handen schudden of omhelzen. Op een later moment een mooie herdenkingsdienst organiseren is natuurlijk ook een waardevolle manier. Wij kunnen hier zeker met jou over nadenken.

Zijn er alternatieven voor de live events?
Ja, die zijn er zeker! En wij helpen graag om de optimale oplossing te verzorgen voor wensen en behoeften van jouw onderneming of organisatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan online evenementen. Samen met onze vaste partners zorgen wij voor een vlekkeloos verloop van de gehele opdracht. Van branding, registratie, een virtuele of echte host, sprekers tot en met subsessies. Door de inzet van de nieuwste technieken en rekening houdend met de veiligheidseisen. Zo bieden wij bijvoorbeeld een GDPR-proof platform aan voor aandeelhoudersvergaderingen. Maar ook een on- en offlinecampagne waarmee je jouw werknemers of klanten betrokken krijgt en houdt werken wij graag voor je uit. Interesse? Neem contact op met één van onze collega’s.