Actueel

Evenement in Coronatijd

Evenementen ten tijde van Corona

Het coronavirus zorgt voor een andere dynamiek in het landschap van live communicatie. Wij helpen graag bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor wensen en behoeften van jouw onderneming of organisatie in deze tijd! Hieronder op een rij wat niet, maar vooral ook wat wel kan!  

Welke maatregelen zijn er op evenementengebied?
Zolang bezoekers onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Dit is onder voorwaarde dat er een reservering heeft plaatsgevonden en een gezondheidscheck vooraf is gedaan. De vorm van een buitenevenement verandert ook. Daar moeten bezoekers namelijk zitten, óf er geldt een maximum van 250 man. Ook hier blijft de 1,5 meter maatregel van kracht. Praktisch gezien kunnen grote evenementen pas half augustus plaatsvinden.

Onze collega Frans van Drimmelen heeft namens het Eventplatform de lobby gevoerd voor de evenementenbranche om zo invloed te krijgen op de politieke besluitvorming. Deze strategie heeft onder andere dit mooie resultaat geboekt. We zijn erg bij dat we weer aan de slag mogen!

UITZONDERING: Aangescherpte maatregelen van 2 oktober t/m 27 oktober
Aangezien het aantal Corona besmettingen oploopt zijn per 2 oktober weer maatregelen aangescherpt. Zo is het maximaal aantal deelnemers per ruimte beperkt tot 30, met vaste zitplaats en is er een dringend advies tot het dragen van een mondkapje in binnenruimtes. Bij de maatregel geldt dat dit exclusief personeel is en blijft de 1,5 meter maatregel van kracht. Verder dient er vooraf een reservering te hebben plaatsgevonden met de gezondheidscheck. De locatie van het evenement is verplicht om de horeca om 22:00 uur te sluiten en de locatie zelf om 01:00 uur. Voor evenementen in de buitenlucht is het maximaal aantal deelnemers 40 personen. Op 27 oktober worden deze maatregelen heroverwogen.

Zijn er alternatieven voor de live events?
Ja, die zijn er zeker! En wij helpen graag om de optimale oplossing te verzorgen voor wensen en behoeften van jouw onderneming of organisatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan online evenementen. Samen met onze vaste partners zorgen wij voor een vlekkeloos verloop van de gehele opdracht. Van branding, registratie, een virtuele of echte host, sprekers tot en met subsessies. Door de inzet van de nieuwste technieken en rekening houdend met de veiligheidseisen. Zo bieden wij bijvoorbeeld een GDPR-proof platform aan voor aandeelhoudersvergaderingen. Maar ook een on- en offlinecampagne waarmee je jouw werknemers of klanten betrokken krijgt en houdt werken wij graag voor je uit.

Interesse? Neem contact op met één van onze collega’s.