Actueel

Karianne van der Weijden

De gezichten achter Dr2 Events – Wij stellen aan u voor : Karianne

Wie ben je?  Karianne van der Weijden, projectmanager, communicatieadviseur, moeder, vriendin, mede-oprichter Dr2 Events. Houdt van varen op haar nieuwe bootje en van lachen.

 Wat is je professionele achtergrond: Na mijn studie communicatiewetenschappen heb ik een tijdje als reisleider gewerkt in Serre-Chevalier. Hier heb ik mijn Franse man leren kennen. Daarna kwam ik al snel bij Dröge & van Drimmelen terecht. Als adviseur heb ik voor uiteenlopende opdrachtgevers gewerkt zoals ECP, Stichting NatuurCollege en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ik houd mij dan met name bezig met (strategische) communicatievraagstukken.

Waar houd jij voornamelijk mee bezig bij Dr2 Events? Ruim drie jaar geleden ben ik samen met de partners van Dröge & van Drimmelen en Sabine Nuijten Dr2 Events & Campaigns gestart. Mijn rol was met name de verbinding te leggen tussen de strategische communicatie en de evenementen die wij produceren voor onze opdrachtgevers. Ook diverse directietaken heb ik voor mijn rekening genomen zoals personeel, communicatie en financiën. Tot slot draai ik natuurlijk ook graag actief mee in de organisatie van onze evenementen: van concept tot de productie op de dag zelf.

Waarom houd jij van het eventvak? Ik vind het leuk dat het continu in ontwikkeling is. Zeker nu worden we uitgedaagd om met nieuwe concepten en ideeën te komen. Dat houdt je scherp. Ik vind het mooi dat opdrachten steeds vaker een echte co-productie zijn met de opdrachtgever. Samen bepaal je de kaders en belangrijkste uitgangspunten; vervolgens ontzorgen wij de opdrachtgever volledig in de uitvoering. En ja, de magie van het uiteindelijke event zelf is natuurlijk waar mijn hart sneller van gaat kloppen!

 Aan wie geef jij het stokje door en waarom? Binnenkort ga ik Dr2 verlaten dus ik geef ook echt het stokje door aan…. Grace Robinson!