Opdrachten

PrinsjesHatwalk & The Hague Hat Stroll 2019

Op 14 september vond de 7eeditie van het Prinsjesfestival plaats. Hierbij vierden we het feest van de democratie. De Prinsjeshatwalk, onderdeel van dit festival, is een spetterende show van hoeden welke plaatsvond op Het Plein in Den Haag waar ook diverse exposanten hun waar uitstalden op de Prinsjesmarkt.

PrinsjesHatwalk
Diverse professionele modellen showden dames en heren hoeden onder leiding van presentatrice Milou Adjanga. In lijn met de traditie showde Tweede Kamerlid Nevin Özütok (GroenLinks) haar duurzame hoed van Prinsjesdag van vorig jaar.

Dit jaar stonden de thema’s diversiteit en duurzaamheid centraal op de catwalk. Het publiek kon genieten van NS hoeden, gemaakt van oude treinmaterialen. Diversiteit was goed terug te zien bij de hoeden van de studentenontwerpwedstrijd. Studente Jelke Franken won de eerste prijs t.w.v. €1.000,-. De multiculturele hoed heeft volgens de professionele vakjury ‘een opvallend en kleurrijk ontwerp’ en is ‘unaniem’ gekozen als winnaar van de ontwerpwedstrijd.

The Hague Hat Stroll
Voorafgaand aan de Hatwalk vond de tweede editie van de Haagse hoedenwandeling plaats: The Hague Hat Stroll. Onder leiding van gidsen ging een parade van mannen en vrouwen, uiteraard met hoed op, langs typische plekken in de binnenstad van Den Haag, waaronder Escher in het Paleis, het Lange Voorhout en de Tweede Kamer.

Dr2 Events & Campaigns was verantwoordelijk voor het complete concept en het gevarieerde programma van de PrinsjesHatwalk en PrinsjesMarkt. Daarbij creëerden we ludieke fotomomenten langs de route van de voorafgaande wandelingdie deze activiteit omgetoverden tot een unieke belevenis voor jong en oud.

Zie hieronder de aftermovie, gemaakt door Flatcap Goatee Productions.