Opdrachten

Opening hoofdkantoor Coca-Cola

Op 11 januari 2019 was het zover; Coca-Cola nam officieel het nieuwe Rotterdamse kantoorpand in gebruik. Al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw is Coca-Cola verbonden met Nederland en Rotterdam in het bijzonder. Een onverwoestbare connectie die voor beide partijen veel waarde heeft.

Rotterdam heeft als enige Nederlandse stad een unieke skyline. Aan deze herkenbare skyline hebben wij het duurzame hoofdkantoor van Coca-Cola toegevoegd. Hiermee ontstond een nieuwe horizon waarbij de geschiedenis van Rotterdam samensmolt met de geschiedenis en cultuur van Coca-Cola. Tijdens de opening werd deze samensmelting tot leven gebracht!

De circa 250 gasten werden ontvangen op het nieuwe kantoor en verwelkomt door Deniece von Harras, Rotterdamse zakenvrouw van het jaar. Directeuren Jaap Wassink en Ben Beijnen ontvingen burgemeester Aboutaleb op het podium en gingen in gesprek over de banden tussen Rotterdam en Coca-Cola. Plotseling werden de gasten verrast met een prachtig verhaal vanaf de balustrade: de Rotterdamse spokenword artist YMP die een ode bracht aan het Coca-Cola flesje van zijn dromen.

Voor de daadwerkelijke openingshandeling zagen de genodigden hoe Rotterdamse urban sporters hun sportieve kunsten lieten zien op iconische plekken in Rotterdam: de Erasmusbrug, de Markthal, het Nhow hotel en de Euromast, waarna zij live op het podium hun kunsten presenteerden. Met elke act bouwde de skyline van Rotterdam op, waarna deze werd gecompleteerd met een Coca-Coca fles. Het pand was officieel geopend.

Dr2 Events & Campaigns verzorgde deze gehele productie (van concept tot uitvoering) voor en in samenwerking met Coca-Cola.