Opdrachten

Midterm Logistics Innovation Conference – NWO

Op dinsdag 11 februari organiseerde de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), in samenwerking met TKI Dinalog en Topsector Logistiek, een internationale conferentie voor de onderzoeks- en innovatie community op het gebied van logistiek. 200 deelnemers werd gevraagd om kennis en innovaties op het gebied van logistiek uit te wisselen en actiepunten voor het uitvoeringsprogramma 2021 – 2023 aan te dragen.

Om de genodigden beter met elkaar in contact te brengen en hen te verrassen met een bijzondere locatie die bij het thema ‘Duurzame logistiek’ paste, hebben wij gekozen voor de Mauritskazerne in Ede. Deze voormalige legerkazerne ademt een industriële sfeer uit, waarbij het duurzame karakter nog eens werd benadrukt door o.a. de aanwezigheid van houten pallets, kunstgras en kartonnen 3D-letters. De foodcourts bestonden uit oude zeecontainers, waarvandaan lokale producten uit werden geserveerd. De route naar de locatie en subzalen werd aangegeven door verkeersborden en verkeerspijlen, geheel in stijl met het thema.

De wetenschappelijk directeur opende de conferentie, waarna vervolgens de keynote speaker het belang aan van samenwerking binnen de Nederlandse logistiek tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid aangaf. Aansluitend konden de deelnemers zelf met elkaar aan de slag in de subsessies. Om de interactie en samenwerking te verhogen plaatsten we kartonnen discussietafels. De groepjes deelnemers konden aldus met elkaar input leveren op de tafel middels post-its en stickers. De conferentie werd afgesloten met een ronde tafel discussie, waarbij de visie van de internationale observanten aan alle kanten werd belicht. De opgehaalde input voor het uitvoeringsprogramma 2022- 2023 werd symbolisch overgedragen aan de kwartiermakers, waarna een cabaretier het programma luchtig afsloot met een scherpe doch tevens hilarische samenvatting.

De eindresultaten van de subsessies werden tijdens de borrel ter inzage aan de gasten op tafelbladen gepresenteerd. De deelnemers maakten volop gebruik van de op maat gemaakte event-app tijdens de netwerkborrel.

Concept, organisatie en uitvoering van het event was in handen van Dr2 Events & Campaigns.

Zie hieronder de aftermovie, gemaakt door Flatcap Goatee Productions.