Opdrachten

Conference Borders and Security – Ministerie voor Justitie en Veiligheid

Europa staat de komende jaren voor een grootschalige uitdaging. Binnen enkele jaren moeten verschillende verordeningen worden geïmplementeerd op het gebied van Grenzen en Veiligheid. Deze nieuwe wetgeving bevordert de doorstroom bij de grens en helpt mee aan een veiliger Europa. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid en in het bijzonder het programma Grenzen en Veiligheid ziet erop toe dat de verordeningen binnen de gestelde termijn door diverse ketenpartners worden doorgevoerd. Nederland heeft een eerste stap gezet om een internationale conferentie te organiseren met het doel om succesverhalen en voorbeelden met elkaar te delen.

De conferentie vond plaats in Madurodam, de kleinste stad van Nederland waar alle grenzen open stonden voor de ontvangst van 270 internationale gasten afkomstig uit 28 lidstaten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opende het evenement. Vervolgens namen de programma architect en de Politiechef eenheid Den Haag en portefeuillehouder Vreemdelingen en Migratiecriminaliteit de gasten mee in voorbeelden uit de praktijk. Gedurende deze dag woonden de deelnemers in drie rondes werksessies bij en brachten een bezoek aan de informatiemarkt en het Madurodampark. Door middel van een interactieve app werden contactgegevens van elkaar gescand en bewaard voor vervolgafspraken. De dag werd afgesloten door een scherpe en humoristische cabaretier, waardoor de gasten met een glimlach de dag afsloten bij de netwerkborrel.

Dr2 Events & Campaigns heeft de gehele opzet, organisatie en productie van deze conferentie in opdracht van het programma Grenzen en Veiligheid en in nauw overleg met het programmateam verzorgd. Van het regelen van een geschikte locatie tot aan de coördinatie van registratie en eventcommunicatie. Ook heeft Dr2 Events & Campaigns de gehele uitvoering op de dag zelf voor haar rekening genomen zoals het aansturen van de catering en techniek, maar ook het ontvangen en begeleiden van deelnemers, sprekers en workshopleiders.